Filippo Apartment

This modern apartment located in London, United Kingdom, was designed in 2015 by Studio Alexander Fehre.
Can you even talk about spaciousness and comfort with such a small floorplan? In London’s over-valued property market you hear a lot about large, exclusive flats that symbolise the constant struggle to find affordable housing close to the city’s centre. Smaller flats however make up the large majority of the city’s housing and can benefit to a much greater degree from considered interior planning. And following the established wisdom for making spaces appear larger than they actually are is not always the right response. With Filippo’s flat, we began by analysing the exact functions and requirements that the space should fulfil with the objective of exploiting every last square centimetre to the full. We determined that redistributing the flat’s layout would make a big difference, merging the living room, kitchen and small hallway to create one space. A black fishbone parquet floor brings a sense of clarity and cohesion to this spatial layout, while the shiny black, varnished finish creates additional depth. The dining area was moved into the kitchen and takes the form of a cosy sitting area painted in Valentino red. The existing kitchen window set high in the wall and the narrow width of the room combine to make the sitting area seem as if it had always been there. The semi-circular, banded wallpaper defines the dining area as a separate small space. Opposite the cleanly designed kitchen stands an open shelving unit made from veneered multiplex, which stretches through into the living room.

Source, credits, details and more at: homeadore.com

 

fancy

Stay Fancy! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *