Gallery House in Barcelona

Barcelona-based architect Carles Enrich has completed Gallery House, a residential renovation of an early 20th century apartment. He has reformulated the historical property into a modern dwelling well-adapted to the Mediterranean climate.
The home acts as a gallery that connects the street with the inner courtyards. A former storage room was repurposed into a music studio while the patio becomes a central circulation device in the plan. The building’s original envelope was altered through a selective demolition and most of old tiles and bricks were repurposed. The colorful tiles of the pre-existing house were introduced into the circulation areas, kitchen and bathroom to preserve the heritage of the home – such a cool mix of modern and historical.

Source, credits, details and more at: digsdigs.com

 

fancy

Stay Fancy! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *