Hiiragi’s House

Japanese architect Takashi Okuno designed this house with a U-shaped plan, to ensure every room has a view of the tree in the central courtyard.
Located in Japan’s Ehime Prefecture, Hiiragi’s House sits on a plot containing a tree that has been nurtured by several generations of the owner’s family.
Okuno wanted the new house to emphasise the importance of this tree, so his studio designed the new house as a modern reinterpretation of a traditional courtyard residence.
The aim was to make the most of the connection between indoor and outdoor spaces.
The use of clean lines, minimal decoration and the incorporation of functional elements into the structure lend the house a simplicity that recalls historical Japanese architecture.

Source, credits, details and more at: dezeen.com

 

fancy

Stay Fancy! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *