New York Penthouse by Charles Rose Architects

A professional couple in New York City commissioned us to design a home that could serve as a soothing oasis within the city. They had purchased a penthouse loft that included access
to a rooftop in the Garment District, and wished to introduce natural light into the space as well as direct access to the roof, with its dramatic views of the surrounding city.
Our design strives to create a place of tranquility: the interior spaces flow into one another without obstruction; the circulation is effortless. We introduced natural light to the interiors
through the creation of two linear skylights and a small, two-story glass atrium, which also provide direct access from the living area to the roof.
The architecture is formally spare, and the materials are limited and warm: wood, concrete, blackened steel, and tile lend their unique properties to each room. The spaces are appointed with furniture that reinforces its simplicity—from the rectilinear benches that run the length of the dining table to the flush casework throughout the space. The blackened-steel and wood stairway ascends into the light of the atrium.

Source, credits, details and more at: homeadore.com

 

fancy

Stay Fancy! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.