Residence of Daisen

Residence of Daisen, named after the mountain in Tottori prefecture where the house rests, is made up of several containers positioned in open areas of the forest. They’re connected by passageways that strategically meander around trees. But the topography of the land wasn’t the only field that required careful study. In the winter Daisen gets between 6 -7 feet of snow. By raising the house off the ground on pillars the architects not only prevented potential snowfall problems but also allowed for more breeze to pass through the home. It’s a home that, in the truest sense of the phrase, coexists with nature.

Source, credits, details and more at: spoon-tamago.com

 

fancy

Stay Fancy! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *