Snøhetta’s tilted zero energy house

In a continued effort to produce ecologically conscious structures, the research center on zero emission buildings and design office Snøhetta partnered up to develop a pilot house near the norwegian town of larvik. Now completed, the dwelling serves as a platform for assisting knowledge of ‘plus houses’, which produce more energy than they use. The demonstration residence’s distinctive tilt towards the southeast instigates its environmental performance, with a sloped roof surface clad in photovoltaic panels. The solar energy collectors are complemented by geothermal wells on the site, resulting in a total gain able to service the house with surplus to power an electric car year-round.

Snøhetta’s tilted zero energy house completed in norway
Photo © bruce damonte
All images courtesy of Snøhetta






Source, credits, details and more at: designboom.com

 

fancy

Stay Fancy! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *