The Mill Valley Residence by McGlashan Architecture












Scott McGlashan has sent us photos of a house in Mill Valley, California that he designed.

Scott says: “Zoning rules restricted us to building a single house on the large site, so we created two houses in one: the main unit (for parents) on the top floor, the second unit (for their daughter and her family) on the lower floor and a shared middle floor.”

Forms and color palettes are inspired by the hillside landscape. Living roofs shelter three levels of living space while preserving a thriving habitat. Skylights brighten and ventilate rooms below.
In the living room, a retractable wall of windows opens onto the big deck. Clerestory windows light the room while the shade roof keeps it cool.

Source, credits, details and more at: contemporist.com

 

fancy

Stay Fancy! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.