The Schäfer Roofscape by Plasma Studio







Schäfer Roofscape is a minimalist house located in Bolzano, Italy, designed by Plasma Studio. Located in the medieval centre of San Candido, Schäfer Roofscape is a newly-completed restoration and conversion of a historical building. The first three stories house a department store while the upper three stories serve as four large, independent apartments within the formerly underused attic space. The building faces a public plaza protected by local regulations, thus, efforts were directed towards its rear facade. This west-facing elevation explores how slicing and folding can be employed to expand the limits of the ubiquitous pitch roof typology: large glazed balcony slots produce bright, contemporary living conditions and generous exterior expansion space within this dense urban situation. A marked departure from the neighboring vernacular buildings.

Source, credits, details and more at: leibal.com

 

fancy

Stay Fancy! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.